Πρόγραμμα Corinth Exposed 2022

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Έκθεση φωτογραφίας 'Glitched'
Ατομική έκθεση “Glitched” της φωτογράφου και visual artist Μάρις Μασουρίδου - Mari Masouridou

Η έκθεση εξετάζει την ιδέα της αλλοίωσης της εικόνας σαν αντικείμενο και σαν έννοια, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά, συγκεντρώνοντας έργα από δύο ευρύτερες ενότητες, τις ‘Sub-Face’ και ‘Glitched’. Οι σκισμένες και με διάφορους άλλους τρόπους αλλοιωμένες αφίσες του Sub-Face, που προέκυψαν από περιπλανήσεις και τυχαίες συναντήσεις στην πόλη της Νέας Υόρκης το 2016, φανερώνουν μια διαφορετική προσέγγιση της έννοιας του πορτρέτου.

Διάρκεια έκθεσης: Από 14 – 31 Μαΐου 2022
Εγκαίνια: Σάββατο 14 Μαΐου 2022 και ώρα 19:30
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα – Σάββατο: 10:00 ως τις 13:00
Παρασκευή (απόγευμα): 19:00 - 21:00
Τόπος: Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου

Έκθεση φωτογραφίας 'Glitched'
Ομαδική Έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών Βραβείων του Φεστιβάλ Ιωαννίνων

Ομαδική Έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών Βραβείων του Φεστιβάλ Ιωαννίνων «Φωτομετρία 2021 (Un)lucky (R)evolution Photometria Awards» με κριτή τον Martin Parr.

Διάρκεια έκθεσης: Από 14 – 31 Μαΐου 2022
Εγκαίνια: Σάββατο 14 Μαΐου 2022 και ώρα 19:30
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα – Σάββατο: 10:00 ως τις 13:00
Παρασκευή (απόγευμα): 19:00 - 21:00
Τόπος: Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου

Έκθεση φωτογραφίας 'Country Mysteries: Blue Hour Tales Lisa Mazzei'
Ατομική έκθεση της Ιταλίδας φωτογράφου Lisa Mazzei με τίτλο “Country Mysteries: Blue Hour Tales Lisa Mazzei”

Το “Blue Hour Tales” προέρχεται από την ανάγκη να μιλήσω για τους απόηχους των τόπων στους οποίους ανήκω. Να ερμηνεύσω τη γοητεία που προκαλεί το μυστήριο της υπαίθρου. Αυτή η ιστορία εξελίσσεται μέσα από εικόνες της ιταλικής επαρχίας από όπου κατάγομαι, την κοιλάδα Garfagnana, μια περιοχή που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Τοσκάνης. Συνδέοντας την κινηματογραφική και λογοτεχνική παράδοση που συνδυάζει οριακά, τόπους και μυθιστορήματα μυστηρίου, η φωτογραφική σειρά “Blue Hour Tales” με μια σύγχρονη αφήγηση, χρησιμοποιεί την κινηματογραφική σκηνοθετημένη φωτογραφία και την τεκμηρίωση του καθημερινού μυστηρίου, από υποκειμενική και αντικειμενική άποψη.

Διάρκεια έκθεσης: Από 18 Μαΐου - 30 Ιουνίου 2022
Παρουσίαση έκθεσης: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 10:00 - 18:00 (εκτός Τρίτης)
Τόπος: Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Έκθεση φωτογραφίας 'Save the Forest'
Ατομική Έκθεση της φωτογράφου Κορνάρου Υπατίας με τίτλο 'Save the Forest'

Το φωτογραφικό πρότζεκτ “SaveTheForest”, δημιουργήθηκε από την ανάγκη του ανθρώπου να ζητήσει συγχώρεση από τα δάση για την καταστροφή που επέφερε στην φύση με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στην χώρα μας. Η ανθρώπινη ύπαρξη περιπλανιέται μέσα στο δάσος, στέκεται δίπλα στα δέντρα, τα ζώα της, ως ψυχή πλέον, αναζητώντας την εξιλέωση. Η φύση είναι η κατοικία του ανθρώπου. Η δημιουργία του “SaveTheForest” φαινομενικά μπορεί να περικλείει την προσωπική εξομολόγηση ενός δημιουργού, όμως δεν είναι απλά μια καλλιτεχνική ανησυχία, αφορά όλους μας. Στην προσέγγιση του έχει ως σημείο αναφοράς την «ψυχή». Ως «ψυχή» ορίζει την ισορροπημένη συνύπαρξη όλων όσων κατοικούν την γη, ώστε, αυτός να είναι ο μόνος δρόμος για ευδαιμονία.

Διάρκεια έκθεσης: Από 18 Μαΐου - 30 Ιουνίου 2022
Παρουσίαση έκθεσης: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 10:00 - 18:00 (εκτός Τρίτης)
Τόπος: Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Ατομική Έκθεση της Ιρλανδής φωτογράφου Aishling Muller με τίτλο «From Ashes»
Ατομική Έκθεση της Ιρλανδής φωτογράφου Aishling Muller με τίτλο «From Ashes»

Η έκθεση «From Ashes» (Από τις στάχτες) είναι μια φωτογραφική σειρά αυτοπροσωπογραφιών πάνω σε θέματα που αφορούν τον θάνατο, την αναγέννηση και γενικά την έννοια της ανανέωσης εσωτερικά, εξωτερικά, αλλά και στο ευρύτερο περιβαλλοντικό τοπίο. Εδώ η Aishling φωτογραφίζει με φόντο την προσωπική, κοινωνική και συλλογική καταστροφή που πολλοί έχουν βιώσει ως αποτέλεσμα του COVID, αλλά και εξ’ αιτίας των δασικών πυρκαγιών στη Βόρεια Εύβοια που αποτέλεσαν μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή.

Εγκαίνια: Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρα 12:30
Ώρες λειτουργίας: Ώρες λειτουργίας Μουσείου Αρχαίας Κορίνθου
Τόπος: Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου

Έκθεση φωτογραφίας 'Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ'
Ατομική έκθεση του Daniel Trego με θέμα «Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ»

Αν και γνώριμη σε πολλούς, η φράση «κλασσική τέχνη και αρχαιολογία» κρύβει ένα ζήτημα ταυτότητας για όσους μελετούν τα υλικά κατάλοιπα του ελληνικού και ρωμαϊκού παρελθόντος. Για μεγάλο μέρος της πρώιμης ιστορίας του, το έργο των κλασσικών αρχαιολόγων επηρέασε το ενδιαφέρον περισσότερο για την απόκτηση έργων τέχνης παρά για την κατανόηση των ανθρώπων και των τόπων που ευθύνονται για τη δημιουργία τους. Ωστόσο, από τα μέσα του 20ού αιώνα, αυτή η μακρόχρονη εμμονή με τη μεγαλειώδη ομορφιά της μεσογειακής τέχνης άρχισε να προκαλεί έντονη κριτική από μελετητές, οι οποίοι ήθελαν να αναδιαμορφώσουν την κλασσική αρχαιολογία σε μια πιο αυστηρά επιστημονική μελέτη του ανθρώπινου παρελθόντος. Ως αποτέλεσμα, η αρχαιολογική εργασία πεδίου άρχισε να διεξάγεται πιο προσεκτικά, χωρίς συναισθήματα, προσέγγιση που πιστεύεται ότι χαρακτηρίζει τις «σκληρές επιστήμες». Στο σύνολό της, η παρούσα έκθεση αποτυπώνει τον ενθουσιασμό και την ομορφιά της αρχαιολογικής έρευνας και θέτει το ερώτημα: Μπορεί η αρχαιολογία της τέχνης να είναι ταυτόχρονα και η τέχνη της αρχαιολογίας;

Εγκαίνια: Σάββατο, 21 Μαΐου και ώρα 18:30
Η έκθεση λειτουργεί κατά τις ώρες λειτουργίας του αρχαιολογικού μουσείου Ισθμίας
Τηλέφωνο μουσείου: 2741 037244
Τόπος: Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίας

Περισσότερες εκδηλώσεις θα προστεθούν προσεχώς

Pin It