"ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ / REBIRTH" 2021 Πρόσκληση συμμετοχής - ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2021

"ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ / REBIRTH" 2021 Open Call - Πρόσκληση συμμετοχής - Περιγραφή θέματος - Όροι συμμετοχής Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2021
ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ / Rebirth”

Σε μια εποχή που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από την πανδημία, για την Ελλάδα παράλληλα είναι έτος ορόσημο για την αναγέννησή της.
Σε αυτό το πλαίσιο το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας καλεί τους φωτογράφους ανά τον κόσμο να μοιραστούν μαζί μας εικόνες με θέμα την «Αναγέννηση».  
Μετά από κάθε καταστροφή υπάρχει πάντα η δυνατότητα και η ευκαιρία να δημιουργηθεί κάτι νέο, ίσως σε ισχυρότερες βάσεις.

Για παράδειγμα ο Ιταλικός Νεορεαλισμός στον κινηματογράφο αναδύθηκε μέσα από τις στάχτες του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και έφερε μαζί του πολιτιστικές αλλαγές και κοινωνική πρόοδο.

Έτσι καλούμε την παγκόσμια φωτογραφική κοινότητα να ονειρευτεί μαζί μας ένα διαφορετικό, καλύτερο αύριο και να αναδείξει με εργαλείο τον φωτογραφικό φακό πτυχές μιας «Αναγέννησης» που μπορεί και είναι ανάγκη να προκύψει ύστερα από μια καταστροφή.

Αναστάσης Πρωτοπαπάς Β.Α, Μ.Α
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας

Η φωτογραφία που συνοδεύει την δημοσίευση ανήκει στην φωτογράφο Lisa Mazzei
https://www.lisamazzei.com

Όροι συμμετοχής και κανονισμός του Διεθνούς διαγωνισμού

Το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών με τη Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2021 / Corinth Exposed International Photography Festival 2021. Ο διαγωνισμός αποτελεί επί μέρους δράση του Φεστιβάλ και οι 20 φωτογραφίες που θα επιλεγούν από αρμόδια Κριτική Επιτροπή θα εκτεθούν τον Μάιο του 2021 σε ένα από τα ομορφότερα μουσεία της Ελλάδας. Ο χώρος και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Προθεσμία υποβολής: 9 Μαΐου 2021 στις 18:00.

Κάθε συμμετοχή θεωρείται έγκυρη εφόσον πληρούνται οι όροι και οι κανόνες του διαγωνισμού, όπως περιγράφονται παρακάτω.

* Η κριτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού συμμετοχής.

Τρόπος συμμετοχής στον διαγωνισμό

1) Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία.

2) Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει μία μόνο φορά, και να στείλει, σε μία μοναδική αποστολή, από μία (1) έως πέντε (5) φωτογραφίες στην επιτροπή παραλαβής μέσω της online φόρμας συμμετοχής.

3) Στην αποστολή πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά τα παρακάτω στοιχεία. Α) όνομα Β) επώνυμο Γ) πατρώνυμο Δ) τηλέφωνο Ε) χώρα/πόλη ΣΤ) email Ζ) αριθμός φωτογραφιών (1-5) Η) Σύνδεσμοι προς τα αρχεία των φωτογραφιών σας.

4) Κάθε αρχείο φωτογραφίας .jpg πρέπει να αποσταλεί στο original μέγεθός της έτσι ώστε αν επιλεγεί να μπορεί να εκτυπωθεί στην πρέπουσα ανάλυση. Όλοι οι σύνδεσμοι για τις φωτογραφίες σας αποστέλλονται μέσω της online φόρμας συμμετοχής.

Όροι και προϋποθέσεις

1) Δεκτές θα γίνουν φωτογραφίες που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις και μόνο.

2) Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει και να δημοσιοποιήσει φωτογραφίες τις οποίες έχει αποκλειστικά δημιουργήσει ο ίδιος. Αν δημοσιευθούν ή χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες τρίτων, κατά παράβαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων, υπεύθυνος είναι ο διαγωνιζόμενος. Ρητά δηλώνεται ότι το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών, τα μέλη του Corinthian Photography Club ή οποιοσδήποτε φορέας τα εκπροσωπεί, ή οι διοργανωτές της έκθεσης ή το Δημόσιο δεν φέρουν καμία ευθύνη.

3) Εφόσον στις φωτογραφίες διακρίνονται πρόσωπα, για να μπορούν αυτές να εκτεθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων, ο δημιουργός είναι υποχρεωμένος να έχει λάβει εγγράφως τη συγκατάθεση των εικονιζομένων. Σε αντίθετη περίπτωση, ρητά δηλώνεται ότι το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών, τα μέλη του Corinthian Photography Club ή οποιοσδήποτε φορέας τα εκπροσωπεί, ή οι διοργανωτές της έκθεσης ή το Δημόσιο δεν φέρουν καμία ευθύνη. Την ευθύνη έχει ο δημιουργός.

4) Η Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει ικανό αριθμό φωτογραφιών για την δημιουργία έκθεσης φωτογραφίας σε Μουσείο ή γκαλερί.

5) Βραβείο. Οι επιλεγμένες συμμετοχές είναι και οι διακεκριμένες του διαγωνισμού.

6) Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν με email ή τηλεφωνικά μετά την λήξη του διαγωνισμού, ώστε να αποστείλουν ψηφιακά τα φωτογραφικά αρχεία σε υψηλή ανάλυση προς εκτύπωση με wetransfer.

7) Τα έξοδα των εκτυπώσεων δεν βαραίνουν τους διακριθέντες διαγωνιζόμενους, αλλά τους διοργανωτές.

8) Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να εσωκλείουν γραφιστικά το όνομα του καλλιτέχνη.

9) Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της ακύρωσης του διαγωνισμού.

10) Μέσω της ιστοσελίδας θα ανακοινώνονται νεότερα σχετικά με τις ακριβείς ημερομηνίες των εκθέσεων και των δράσεων.

11) Ο διοργανωτής έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που αποστέλλονται από τους συμμετέχοντες για οποιαδήποτε προωθητική ή διαφημιστική ενέργεια που έχει σχέση με το φεστιβάλ αναγράφοντας το όνομα του δημιουργού σε υποσημείωση.

12) Ο συμμετέχων, δημιουργός, αποδέχεται όλους τους παραπάνω όρους και η αποστολή των έργων του ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας συμμετοχής θεωρείται ως ενυπόγραφη δήλωση αποδοχής.

Pin It