Κριτική επιτροπή Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας "Εσωτερική Ομορφιά / Inner beauty" 2020

Η Κριτική επιτροπή

 • Νίκος Φιλιππακόπουλος (Φ. Νίκος)
  Αρχιτέκτων DPLG – Εικαστικός καλλιτέχνης

  Ειδικεύεται στα εξής πεδία έρευνας:
  Αρχιτεκτονική / Οπτική Επικοινωνία / Φωτογραφία / Εικαστικά
  Aρχιτέκτων DPLG (UPA 1-Paris, 1983), εικαστικός καλλιτέχνης (εργαστ. ΕNSBA, Paris), διδάσκει στον ΑΚΤΟ από το 1994. Διευθύνει το διακλαδικό MA in Design από την ίδρυσή του (2003). Eίναι μέλος επιτροπών αξιολόγησης στην Αρχιτ. Σχολή ENSAPVS (Paris). Παρουσίασε το ζωγραφικό και φωτογραφικό του έργο σε 11 ατομικές και 20 ομαδικές εκθέσεις (Ελλάδα και Γαλλία, Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας Αθήνας, Οκτ.’99). Από το 1979, χρησιμοποιεί την φωτογραφία για την έρευνά του «Η Εικόνα της Πόλης». Δραστηριοποιήθηκε στο xώρο της οπτικής επικοινωνίας (1984-1998) και του interior design consultance (1989-σήμερα). Υπήρξε μέλος της ομάδας “Urbatecture” και του Centre français de la couleur (Paris).

 • Δρ. Αντωνία Τζαναβάρα
  Διδάκτωρ Μουσειολογίας
  Αρχαιολόγος- Ιστορικός Τέχνης
  Έφορος Δημοτικής Πινακοθήκης Κορίνθου
  Προϊσταμένη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Κέντρου Πολιτισμού (ΚΕ.Π.Α.Π.) Δήμου Κορινθίων
  Μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων

 • Θεόδωρος Στίγκας - Δικηγόρος Αθηνών

  Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Ενασχόληση με τη φωτογραφία με δασκάλους: Β. Γεροντάκο, Β. Ταμβάκο, Π. Παυλίδη, Β. Νίκα, Δ. Τσεβά, Μ. Κουγεμήτρο. Συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις. Συνιδρυτής του ηλεκτρονικού περιοδικού photologio.gr.

 • Peter Kervarec
  Φωτογράφος

  Ο Peter Kervarec σπούδασε στο Saint Patricks College στη Βικτώρια της Αυστραλίας, όπου ζει και εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος και connaisseur φωτογραφίας.

  Είναι ιδιαίτερα γνωστός για το ταλέντο του στη φωτογραφία τοπίου. Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του ανήκει σε γνωστές galleries της Αυστραλίας.

  Έχει μεγάλη εμπειρία σε διαγωνισμούς φωτογραφίας καθώς είναι πολύ συχνά μέλος κριτικών επιτροπών σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας στην Αυστραλία και το εξωτερικό.

 • Justin Jones
  Εικαστικός – Φωτογράφος

  Ο Justin Jones γεννήθηκε στο Birmingham της Αγγλίας το 1961 και διαμένει στην Γαλλία από το 2002. Είναι εικαστικός και έχει εκθέσει τα έργα του στο Λονδίνο, Βαρκελώνη, Toulouse, Βερολίνο, Βενετία, Los Angeles και σε πολλά άλλα μέρη στην Ευρώπη. Για δέκα χρόνια δίδασκε σχέδιο και σύνθεση στο Central School, London. Η φωτογραφία μεταξύ άλλων συμπλήρωνε πάντα την καλλιτεχνική του παιδεία.

 • Αναστάσης Πρωτοπαπάς Μ.Α / Β.Α
  Φωτογράφος
  Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας

  Ο Αναστάσης Πρωτοπαπάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Photography, Video and Digital Imaging στη Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου του Sunderland στη Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπυχιακό πρόγραμμα MA in Design του πανεπιστημίου του Middlesex.

  Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πιο πρόσφατη παρουσίαση της δουλειάς του έγινε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το καλοκαίρι του 2011. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται έντονα με τη θεωρία και την κριτική στη φωτογραφία. Είναι καθηγητής φωτογραφίας στα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών Global Arts Studios και στο Ι.Ε.Κ. Δέλτα.

 • Σωκράτης Λαμπρόπουλος Μ.Α / Β.Α
  Εικαστικός
  Διευθυντής Global Arts Studios
  Διευθύνων Σύμβουλος Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών

  Ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος είναι κάτοχος Β.Α και Μ.Α με διάκριση από το Middlesex University of London.
Pin It