Ημέρες Φωτογραφίας Κορινθίας 2017 - Απολογισμός

Απολογισμός του «Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας - Ημέρες φωτογραφίας / Corinth Exposed 2017» Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου / Corinthian Photography Club

Το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας ημέρες φωτογραφίας / Corinth exposed 2017 φτάνει στο τέλος του στις 26 Μαΐου 2017 που είναι και η τελευταία μέρα λειτουργίας της κεντρικής έκθεσής του στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου.

Α) «Τα τατουάζ της πόλης» του Χρήστου Παυλίδη

Ξεκινώντας αντίστροφα τον απολογισμό, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στα Global Arts Studios στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του φεστιβάλ τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου, καλλιτέχνες και φίλοι των τεχνών είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την πραγματικά εξαιρετική, υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου παρουσίαση του Φωτογράφου Χρήστου Παυλίδη και της φωτογραφικής μεταπτυχιακής εργασίας του με θέμα «Τα τατουάζ της πόλης», τα graffiti της Αθήνας που εκπονήθηκε στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος του Middlesex University παραρτήματος Αθηνών ΑΚΤΟ. Ο Αρχιτέκτονας και φωτογράφος Χρήστος Παυλίδης παρουσίασε εκτενέστατα και αναλυτικά την μεθοδολογία και την ακαδημαϊκή προσέγγισή του στο θέμα παραθέτοντας πλήθος πληροφοριών και αναφορών αποδεικνύοντας εμπράκτως την εις βάθος έρευνα του. Τον προλόγισε ο Αναστάσης Πρωτοπαπάς Καθηγητής φωτογραφίας στα Global Arts Studios. Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Β) Degree show του τμήματος φωτογραφίας των Global Arts Studios έκθεση

Γυρίζοντας ένα μήνα πριν το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας ημέρες φωτογραφίας / Corinth exposed 2017 ξεκίνησε με το Degree show του τμήματος φωτογραφίας των Global Arts Studios. Η έκθεση φωτογραφίας των αποφοίτων σπουδαστών, ακαδημαϊκής περιόδου 2016-2017 έγινε στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό κέντρο από την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 έως την Κυριακή  Κυριακή 30 Απριλίου 2017. Οι σπουδαστές σε αυτήν την έκθεση παρουσίασαν τα προσωπικά τους project που προσέγγισαν με έναν εικαστικό, εννοιολογικό τρόπο καθώς και εργασίες από τις φωτογραφικές αποστολές που εκπόνησαν στη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους με την καθοδήγηση του καθηγητή τους. Στα εγκαίνια μας τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου που πάντα βρίσκεται δίπλα στις προσπάθειές μας.

Συμμετείχαν οι απόφοιτοι

Μαγδαληνή Βυτινιώτη, Alex Γαμβρούλη, Γιώργος Γεωργόπουλος, Τάκης Γκότσης, Δημήτρης Δημητρίου, Αναστασία Κελαθανασίου, Αναστασία Κεχαγιά, Μάνος Κουνελάκης, Άννα Μπιτσούνη, Ελευθερία Σπηλιοπούλου, Σοφία Σπυροπούλου, Βασιλική Στάμου, Κώστας Στεφανόπουλος, Πένη Τσετσώνη.

Γ) Food Photography seminar

Την Κυριακή στις 30 Απριλίου 2017 δύο δράσεις του φεστιβάλ έλαβαν χώρα σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες. Το πρωί ξεκίνησε με καφέ και παρουσίαση του Αναστάση Πρωτοπαπά Μ.Α/Β.Α Καθηγητή φωτογραφίας στα Global Arts Studios με θέμα Food Photography στο μαγευτικό Porto Antico. Ο σεφ του SoulKitchen μαγείρεψε στο Porto Antico στο MARE WEST εκπληκτικά πιάτα και ο εισηγητής εκπαιδευτικών θεμάτων του Corinthian Photography Club Αναστάσης Πρωτοπαπάς μας ταξίδεψε στο κόσμο της φωτογραφίας μέσω μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας και χρήσιμης εισήγησης για το πώς φωτογραφίζουμε ένα πιάτο. Ευχαριστούμε θερμά τους ιδιοκτήτες του coffee restaurant SoulKitchen και Porto Antico για την φιλοξενία τους και τον Σεφ Παναγιώτη Μαζιώτη για τις υπέροχες δημιουργίες του.

Δ) Φωτογραφική ομάδα Extreme Photographers

Το απόγευμα της ίδιας μέρας  "Δίπλα στο χώρο της έκθεσης φωτογραφίας των αποφοίτων του τμήματος φωτογραφίας της σχολής Global Arts Studios" στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό κέντρο η Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου παρουσίασε την Φωτογραφική ομάδα Extreme Photographers. Οι φωτογράφοι Γιώργος Δαλιάνης και Βαγγέλης Κουτσοδόντης μπαίνουν σε σπήλαια και κατεβαίνουν φαράγγια και καταγράφουν με έναν μοναδικό διαφορετικό τρόπο την εμπειρία τους. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση που μας ταξίδεψε εκεί που άλλοι δύσκολα πάνε.

Ε) Πολιτιστική κληρονομιά / Heritage έκθεση

ΣΤ ) Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου / Corinthian Photography Club expressions έκθεση

Ζ) Insta wall corinthexposed 2017 έκθεση

Η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας ημέρες φωτογραφίας / Corinth exposed 2017 έλαβε χώρα στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου φιλοξένησε με τον πιο υποδειγματικό τρόπο ουσιαστικά ένα φωτογραφικό Gala που διοργάνωσε η Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου / Corinthian Photography Club, τα Global Arts Studios και το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών. Τρεις εκθέσεις φωτογραφίας, των μελών του Corinthian Photography Club, των επιλεγμένων φωτογραφιών από τον διαγωνισμό στο Instagram και των επιλεγμένων φωτογραφιών από τον διεθνή διαγωνισμό με θέμα την Πολιτιστική κληρονομιά / Heritage συνυπήρξαν με έναν μαγικά αρμονικό τρόπο.  Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορινθίων Γιώργο Οικονόμου για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Επίσης την Δρ. Αντωνία Τζαναβάρα Αρχαιολόγο, έφορο της Πινακοθήκης και μέλος της κριτικής επιτροπής για την έμπρακτη και δημιουργική υποστήριξή της. Ευχαριστούμε επίσης την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και τον κ. Πελοπίδα Καλλίρη για την συνεχή υποστήριξή του και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Απόστολο Παπαφωτίου για την παρουσία του και την εξαιρετική συμβολή στις προσπάθειές μας. Ακόμα, ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της OLYMPUS GREECE κ. Σάκη Αγερίδη για την ευγενική παρουσία του και την στήριξη του φεστιβάλ με την δημιουργία του OLYMPUS AWARD για έναν από τους διαγωνιζομένους στο Instagram. Ο Νίκος Τσιώλης παρέλαβε το βραβείο που ήταν μια υποβρύχια φωτογραφική μηχανή OLYMPUS από τον ίδιο τον κ. Σάκη Αγερίδη για την εξαιρετική του φωτογραφία. Την υποτροφία των Global Arts Studios για το επόμενο σεμινάριο κέρδισε ο Ανδρέας Καλαβρουτζιώτης από την Αθήνα. Την επιλεγμένη φωτογραφία αποκάλυψε ο Αναστάσης Πρωτοπαπάς Μ.Α/Β.Α καθηγητής του τμήματος φωτογραφίας της σχολής και μέλος της κριτικής επιτροπής για τον διαγωνισμό Heritage και του διαγωνισμού στο instagram. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την αποτύπωση της Πολιτιστικής κληρονομιάς με μια σύγχρονη ματιά, διακρίθηκαν και παρέστησαν χθες, από όλη την Ελλάδα στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου. Τέλος, όλους εσάς που στηρίζετε τις προσπάθειές μας, συμμετέχετε στους διαγωνισμούς και παρευρεθήκατε στην έκθεση, και φυσικά τα μέλη του Corinthian Photography Club για την βοήθειά τους. Σας ευχαριστούμε.

Τα μέλη του Corinthian Photography Club που συμμετείχαν στην έκθεση ήταν:
Γιώργος Γεωργόπουλος, Λορένα Κίρκ Γιαννούλης, Βασιλική Κατσιγεώργη, Δήμητρα Καψαλάκη, Ελένη Κούτλα, Κώστας Κριεμπάρδης, Σωκράτης Λαμπρόπουλος, Βλάσης Μαυραγάνης, Αναστάσης Πρωτοπαπάς, Γιώργος Τζάφης, Αθανάσιος Σκάζας, Κατερίνα Φιλοπούλου.

Η κριτική επιτροπή για τον διαγωνισμό με θέμα Heritage
Νίκος Φιλιππακόπουλος (Φ. Νίκος)
Αρχιτέκτων DPLG – Εικαστικός καλλιτέχνης / Programme Leader

Δρ. Αντωνία Τζαναβάρα
Διδάκτωρ Μουσειολογίας / Αρχαιολόγος- Ιστορικός Τέχνης
Έφορος Δημοτικής Πινακοθήκης Κορίνθου
Προϊσταμένη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Κέντρου Πολιτισμού (ΚΕ.Π.Α.Π.) Δήμου Κορινθίων
Μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων

Μαρία Πασχαλίδου, MFA (Photography)
Εικαστικός Καλλιτέχνης / Ανεξάρτητη επιμελήτρια τέχνης / Vice Programme Leader

Peter Kervarec
Φωτογράφος / κριτικός τέχνης της φωτογραφίας

Αναστάσης Πρωτοπαπάς Μ.Α / Β.Α
Φωτογράφος / καθηγητής Global Arts Studios

Σωκράτης Λαμπρόπουλος Μ.Α / Β.Α
Εικαστικός / Διευθυντής Σπουδών Global Arts Studios
Διευθύνων σύμβουλος Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών

Οι φωτογράφοι των οποίων οι φωτογραφίες επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή για την έκθεση με θέμα "Heritage" στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου είναι (με τυχαία σειρά):

Ιωάννα Βλαστού Αθήνα
Κυριάκος Πανίτσας Γλυφάδα
Σοφία Σπυροπούλου Κόρινθος
Σωτήρης Μοναχογιός Αθήνα
Φοίβος Σταμπολιάδης Αθήνα
Garo Kalaydjian Αθήνα
Γιώργος Γεωργόπουλος Άσσος Κορινθίας
Στέφανος Πατεράκης Κρήτη
Θεόδωρος Ρήγας Αθήνα
Βασίλης Πρωτόπαππας Αθήνα
Αθανάσιος Σκάζας Κόρινθος
Μπενάκης Βασίλειος Αθήνα
Χρήστος Ουσλής Καστοριά
Διονυσία Καταβάτη Αθήνα
Ελένη Δουρδούμα Αθήνα
Νίκος Ηλιόπουλος Καλαμάτα
Κατερίνα Φιλοπούλου Κιάτο
Μακρή Νάντια Χαϊδάρι
Οι παραπάνω φωτογράφοι επιλέχθηκαν μέσα από τον ομώνυμο διαγωνισμό του Corinthian Photography Club και του Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών.

Μια μεγάλη προσπάθεια πολλών μηνών, συνέχεια προηγουμένων ετών που γίνεται με αγάπη προς την τέχνη και με σκοπό την ενεργοποίηση και την συμμετοχή όλων που ασχολούνται ή θα ήθελαν να ασχοληθούν με αυτήν, φτάνει στο τέλος της και σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την επόμενη χρονιά, με περισσότερη εμπειρία και γνώση, με αγάπη.
Με την ευγενική υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορινθίων, της Δημοτικής Πινακοθήκης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου / Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Χορηγοί Επικοινωνίας:

Περιοδικό Φωτογράφος
Περιοδικό Φωτογράφος
Περιοδικό Photonet
Περιοδικό Photonet

Με εκτίμηση
Σωκράτης Λαμπρόπουλος Μ.Α / Β.Α
Εικαστικός / Διευθυντής Σπουδών Global Arts Studios
Διευθύνων σύμβουλος Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΑ «ΤΑΤΟΥΑΖ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ

Τα τατουάζ της πόλης - Χρήστος Παυλίδης
Τα τατουάζ της πόλης - Χρήστος Παυλίδης

Degree show 2017 - Έκθεση αποφοίτων τμήματος φωτογραφίας Ακ. Έτους 2016-2017

Έκθεση αποφοίτων τμήματος φωτογραφίας Ακ. έτους 2016-2017
Έκθεση αποφοίτων τμήματος φωτογραφίας Ακ. έτους 2016-2017
Έκθεση αποφοίτων τμήματος φωτογραφίας Ακ. έτους 2016-2017
Έκθεση αποφοίτων τμήματος φωτογραφίας Ακ. έτους 2016-2017
Έκθεση αποφοίτων τμήματος φωτογραφίας Ακ. έτους 2016-2017

Food Photography Seminar - 30 απριλίου 2017

Food Photography Seminar - 30 Απριλίου 2017
Food Photography Seminar - 30 Απριλίου 2017
Food Photography Seminar - 30 Απριλίου 2017
Food Photography Seminar - 30 Απριλίου 2017
Food Photography Seminar - 30 Απριλίου 2017
Food Photography Seminar - 30 Απριλίου 2017
Food Photography Seminar - 30 Απριλίου 2017

Παρουσίαση φωτογραφικής ομάδας Extreme Photographers - 30 απριλίου 2017

Παρουσίαση φωτογραφικής ομάδας Extreme Photographers - 30 Απριλίου 2017
Παρουσίαση φωτογραφικής ομάδας Extreme Photographers - 30 Απριλίου 2017
Παρουσίαση φωτογραφικής ομάδας Extreme Photographers - 30 Απριλίου 2017
Παρουσίαση φωτογραφικής ομάδας Extreme Photographers - 30 Απριλίου 2017

Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού "Heritage" - Instawall διαγωνισμού στο Instagram

Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού
Έκθεση "Expressions" by Corinthian Photography Club - Έκθεση Διεθνούς Διαγωνισμού

 

Pin It