Έκθεση φωτογραφίας Photometria Awards 2022 "Looking for the light"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κόρινθος, 31/7/2023

Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2023
CorinthExposedPhotographyFestival 2023
Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων - ΚΕ.Π.Α.Π.
Στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2023 με δύο εκθέσεις

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2023 σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων, τη Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου και το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών, παρουσιάζει, δύο παράλληλες εκθέσεις φωτογραφίας, στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19:30.

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.Π.ΑΠ
 Αντώνης Κυριαζής

Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου φιλοξενεί για ένατη χρονιά τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας και ανοίγει και πάλι τις πόρτες της για να υποδεχτεί το φιλότεχνο κοινό. Ταυτόχρονα σηματοδοτείται και η έναρξη της φετινής διοργάνωσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ είναι:

•    Η Ομαδική Έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών Βραβείων του Φεστιβάλ Ιωαννίνων Φωτομετρία 2022 “LOOKING FOR THE LIGHT” Photometria Awards 2022 με κριτή τον Martin Parr.

•    Η ατομική έκθεση του Δημήτρη Μυτά, «ΜΩΒ»

Το ΜΩΒ δεν αποτελεί μια τυχαία απόχρωση της χρωματικής παλέτας. Αντιπροσωπεύει ένα μοντέρνο χρώμα, καθώς αποτελεί την πρώτη τεχνητή χρωστική στην ιστορία. Επιπλέον, η ψυχολογική ερμηνεία των χρωμάτων το θεωρεί τουλάχιστον «μυστηριώδες»: οι φωτεινές άκρες του φάσματος του αποπνέουν δύναμη, ανωτερότητα και  πολυτέλεια, ενώ οι σκοτεινές χροιές του αντικατοπτρίζουν την εσωστρέφεια, την περισυλλογή και την αυτοκριτική. Αυτές οι σκοτεινές ρομαντικές ποιότητες ταυτίσθηκαν με τη δική μου συναισθηματική κατάσταση των τελευταίων ετών, όταν και δημιουργήθηκαν οι ΜΩΒ φωτογραφίες. Το όλο έργο χωρίζεται σε πέντε διαδοχικές ενότητες, που αποδίδονται ως οι «Ελεγείες των σκοτεινών αποχρώσεων του ΜΩΒ».

Διάρκεια έκθεσης: Από 2/9 - 15/9/2023
Εγκαίνια:  και ώρα 19:30
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα – Σάββατο: 10:00 ως τις 13:00
Παρασκευή (απόγευμα): 19:00 - 21:00

Pin It