Ατομική έκθεση φωτογραφίας της Φωτεινής Ζαγλάρα με τίτλο “Je est une autre”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Αυγούστου 2023

Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2023
“Je est une autre”
Ατομική έκθεση φωτογραφίας της Φωτεινής Ζαγλάρα
στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2023 και σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου και το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών, εγκαινιάζει την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 (ώρα 12:00), την ατομική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Je est une autre” της βραβευμένης φωτογράφου Φωτεινής Ζαγλάρα, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Η έκθεση αποτελεί συλλογή έργων από αυτοπροσωπογραφίες, η οποία ξεκίνησε το 2018 και συνεχίζεται. Όπως σημειώνει η φωτογράφος, η οποία διακρίθηκε στα Sony World Photography Awards 2022: «Η κάθε ανθρωποκεντρική φωτογραφία αφηγείται μια ιστορία, αποκαλύπτοντας τις διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητας, την υποκειμενική ταυτότητα, του ατόμου. Η ιδέα του project ταυτίζεται με τη συντακτική παραδοξότητα της περίφημης φράσης του Αρθούρου Ρεμπώ, Je est un autre / Εγώ είναι ένας άλλος, καθώς μέσα από την ενδοσκόπηση καταφέρνουμε να «αντικειμενοποιήσουμε» τον εαυτό μας, βιώνοντας το «είναι» μας σαν κάτι αποκομμένο από εμάς. {…} Η έντονη παρουσία του σκηνοθετικού στοιχείου σε συνδυασμό με τη χρήση δημιουργικών props, make up, και vintage ένδυσης, ενισχύουν την αφήγηση και τη δραματικότητα των εικόνων».

Διάρκεια έκθεσης: 3 Σεπτεμβρίου - 9 Οκτωβρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00- 18:00

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, στο τηλέφωνο 27470 22279 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00) και με το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας στο τηλέφωνο, 27410 73509 (υπεύθυνος Σωκράτης Λαμπρόπουλος).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16 Στυμφαλία Κορινθίας
Τ: 27470 22296 | www.piop.gr

“Je est une autre”
Φωτεινή Ζαγλάρα

Η κάθε ανθρωποκεντρική φωτογραφία αφηγείται μια ιστορία, αποκαλύπτοντας τις διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητας, την υποκειμενική ταυτότητα, του ατόμου.

Η ιδέα του project ταυτίζεται με τη συντακτική παραδοξότητα της περίφημης φράσης του Αρθούρου Ρεμπώ, Je est un autre/ Εγώ είναι ένας άλλος, καθώς μέσα από την ενδοσκόπηση καταφέρνουμε να «αντικειμενοποιήσουμε» τον εαυτό μας, βιώνοντας το «είναι» μας σαν κάτι αποκομμένο από εμάς. Η διαδικασία της τοποθέτησης του εαυτού της καλλιτέχνιδας στην ιστορία και στην ταυτότητα μιας άλλης (“persona”) είναι συναρπαστική και συνάμα αποκαλυπτική, καθώς η κάθε προσωπικότητα αποκτά δική της νέα οντότητα.

Η έντονη παρουσία του σκηνοθετικού στοιχείου σε συνδυασμό με τη χρήση δημιουργικών props, make up, και vintage ένδυσης, ενισχύουν την αφήγηση και τη δραματικότητα των εικόνων.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Φωτεινή Ζαγλάρα είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αυτοδίδακτη φωτογράφος με ιδιαίτερη αγάπη στην τέχνη των αυτοπροσωπογραφιών. Εξερευνά τον κόσμο του φανταστικού με έντονη την παρουσία του σουρεαλισμού σε όλα της τα έργα, και βρίσκει την ισορροπία με την πραγματικότητα μέσα από την ερμηνεία που θέλει να δώσει σε κάθε εικόνα της. Έχει διακριθεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας, με τελευταία διάκριση τo Εθνικό Βραβείο των Sony World Photography Awards 2022. Έργα της έχουν εκτεθεί σε γκαλερί στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Pin It