Έκθεση φωτογραφίας Instagram Competition 2023 by Photologio

Υπουργείο Πολιτισμού - Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας
Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου
Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2023
Corinth Exposed Photography Festival 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21/8/2023

Το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2023 σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών, παρουσιάζουν από 2/9/2023 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου, την ομαδική έκθεση των 20 διακριθέντων φωτογραφιών από τον διαγωνισμό στο Instagram με κριτή το διαδικτυακό portal PHOTOLOGIO και θέμα: 2023 / έτος αφιερωμένο στην Άλκη Ζέη / “100 χρόνια από τη γέννησή της”.

Στις 9/9/2023 και ώρα 12:30 – 13:30 στην είσοδο του Μουσείου θα παρευρίσκονται καλλιτέχνες και διοργανωτές για να μιλήσουν με το κοινό για το έργο τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Η έκθεση πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο, στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Κορίνθου.

Instagram Photography Competition AWARDS 2023

2023 / έτος αφιερωμένο στην Άλκη Ζέη / “100 χρόνια από τη γέννησή της” 56 χρόνια συγγραφικής πορείας. Έχοντας συμβαδίσει με την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, των ανατροπών, των διωγμών, της αγωνίας για το αύριο, της συμμετοχής στους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία, αισθανόταν ανέκαθεν το χρέος να καταγράψει σημαντικές ιστορικές στιγμές για χάρη των νεότερων γενεών και ειδικότερα των παιδιών. Μετατρέπει τα προσωπικά της βιώματα σε μυθιστορηματικές καταστάσεις χωρίς ίχνος διδακτισμού αλλά με τη διάθεση να προκαλέσει προβληματισμό πάνω σε πλήθος διαχρονικών αξιών. Κι όλα αυτά για τα παιδιά … «photologio»

Διακριθέντες φωτογράφοι: Γιώργος Αγγελής, Αλέξανδρος Βαρουξής, Γιώργος Βασιλειάδης, Άγγελος Βουρδάκης, Λευτέρης Γεωργάτος, Εμμανουήλ Γιαννιός, Γρηγόρης Ζερβάκος, Ιωάννης Καής, Φανή Καρανικόλα, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Έφη Λάσκαρη, Σταύρος Μακρίδης, Στέλλα Μανιουδάκη, Δημήτρης Μεταξάς, Αναστάσιος Πέρρος, Ματένια Σακάρη, Ιφιγένεια Σάκκου, Φοίβος Σταμπολιάδης, Λένα Σιώπη, Μαργαρίτα Τσορβά.

Το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2023 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ώρες λειτουργίας Μουσείου: Τηλέφωνο 2741 031207

Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας: 27410 73509, globals [at] otenet.gr, υπεύθυνος Σωκράτης Λαμπρόπουλος

Pin It