Ατομική έκθεση του Μάριου Κόντη με τίτλο 'Another Land'

Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2022
Corinth Exposed Photography Festival 2022

«Another Land»
ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΝΤΗΣ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
SOLO PHOTOGRAPHY EXHIBITION

GLOBAL ARTS STUDIOS
ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Εγκαίνια/Opening: 28/5/2022 / 20.00 ΕΝΑΝΤΙ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Διάρκεια έκθεσης/Exhibition duration: 28/5 – 4/6/2022
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά / Working hours: Daily 17:00 -20:00

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας το Σάββατο 28/5/2022 και ώρα 20,00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση φωτογραφίας «Another Land» του Μάριου Κόντη στον κήπο της σχολής GLOBAL ARTS STUDIOS.

O Μάριος Κόντης, είναι 22 ετών και είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Ασχολείται επίσης με τη μουσική. Με τη φωτογραφία ασχολήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας για τον covid 19. Ωστόσο, είχε εκδηλώσει από μικρός ενδιαφέρον για αυτή την τέχνη, καθώς του άρεσε να παρατηρεί φωτογραφίες μουσικών, ηθοποιών και ανθρώπων που θαύμαζε. Με τον ελεύθερο χρόνο, που του δόθηκε άπλετα κατά τη διάρκεια του lockdown το 2020 είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με την αναλογική φωτογραφική μηχανή της μητέρας του και να μπει πιο ουσιαστικά στον κόσμο της φωτογραφίας. Αυτό συνοδεύτηκε από πολύ μελέτη πάνω στη λειτουργία της κάμερας, αλλά και από μεγάλες βόλτες που του έδιναν την ευκαιρία να αναζητήσει στο αστικό τοπίο αλλά και στην ύπαιθρο τα θέματα των φωτογραφιών του, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για σημαντικές εμπειρίες. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε να δημιουργεί φωτογραφίες.

Περιδιαβαίνοντας, κυρίως στην Αττική, άρχισε να παρατηρεί πράγματα τα οποία έβρισκε ενδιαφέροντα. Τοπία που του έδιναν την ευκαιρία να εντοπίσει αντιθέσεις και να αντιληφθεί τη μοναδικότητά τους μέσα από τις αλλαγές των καιρικών συνθηκών, στην καθημερινότητα ή μέσα από τοπία που έκρυβαν ιστορίες με στοιχεία ειρωνείας, που του κινούσαν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον. Στο έργο του αναζητά να δημιουργήσει φωτογραφίες που θα αποτυπώσουν τη «στιγμή», τη δράση και τη μη δράση, μέσα σε αυτή. Η ενασχόληση του με την αναλογική φωτογραφία θεωρεί πως του δίνει αυτή τη δυνατότητα να πετύχει αυτό που επιθυμεί και συμβάλλει στη δημιουργική διαδικασία ως σημαντικός παράγοντας στο τελικό φωτογραφικό αποτέλεσμα.

Pin It